Agile Scrum

Als Dialogues Technology zijn wij opgegroeid in de dynamische start-up broedplaats van een Incubator. In deze wereld van start-ups helpen wij met continu veranderende IT-behoeften. Dit doen wij ondermeer door het implementeren van Agile Scrum als software-ontwikkelingsmethodiek. Afgelopen 5 jaar hebben wij hiermee uitgebreide ervaring opgedaan binnen start-ups, IT-bedrijven, corporate organisaties en grote projecten. We maken projecten en bedrijven (zoals Pathé, C1000 en ABN AMRO) agile doordat wij Scrum op een duurzame manier invoeren. Dit betekent dat wij onszelf overbodig maken en u begeleiden in het zelfstandig voeren van Agile Scrum. Dit doen wij aan de hand van “Introductie Agile Scrum”-workshops, scrumimplementaties, certificeren van Scrum Masters en door middel van het coachen van bestaande scrumprocessen. Wij houden van verandering. Daarom zijn wij Agile!

Dit vindt u terug in de volgende diensten en producten:

Agile Scrum Introductie Workshop

Deze workshop is een introductie tot Agile Scrum. Hierbij staat niet alleen de theorie en terminologie centraal, maar ook praktijkoefeningen (XP Games) waarbij u het agile scrum proces echt voelt. Na deze introductie weet u wat Agile Scrum inhoudt, kent u alle onderdelen van het scrumproces en weet u waarom ze belangrijk zijn. De workshop kan worden gegeven in het inspirerende Dialogues House van ABN AMRO, maar kan ook op locatie. We raden deze workshop aan als startpunt van een scrum-traject.

Duur:              1 dagdeel

Resultaat:       Basiskennis van Agile Scrum in uw organisatie of project

Eventueel helpt een van onze scrum masters na de workshop bij het opzetten van uw Agile Scrum proces. Denk aan: user stories van requirements, het opstellen van een product backlog in samenwerking met de product owner, sprints, stand-ups, demo’s en retro’s plannen en een kanban bord en burndown chart ophangen. Alles om een succesvolle eerste sprint te beginnen.

Duur:              1 dagdeel

Resultaat:       Basiskennis van Agile Scrum in uw organisatie, Backlog sprint 1, Agile                         Scrum Planning, Kanban bord, Burndown chart

Business Sprint

U heeft wel de visie op uw business case, maar u heeft moeite om deze te concretiseren naar een IT-omgeving? Hierbij helpt de Business Sprint. Deze sprint is door ons bedacht omdat wij zagen dat veel van onze klanten zich afvroegen of zij hun software-ontwikkeling wel moest ondersteunen middels Agile Scrum.

De Business Sprint is een iteratief proces. Aan het eind van de sprint heeft u drie resultaten: een prototype, een gepriotiseerde Product Backlog en een advies met betrekking tot de implementatie van Scrum in de specifieke klant IT-omgeving.

De Business Sprint geeft u een helder inzicht in hetgeen gemaakt moet worden, hoe de toekomstige software eruit komt te zien en met welke onderdelen u rekening moet houden bij de implementatie van Scrum binnen uw project of organisatie (legacy systemen, release kalanders, etc).

Duur:              1 sprint van 2-4 weken

Resultaat:       Prototype, maatwerk advies over Agile Scrum, geprioriteerde Product Backlog

Scrum Implementatie

Een van onze meer ervaren Scrum Coaches komt gedurende een aantal sprints Agile Scrum in uw organisatie invoeren en zorgt er voor dat u hierna zelfstandig verder kan met scrum. Bij voorkeur doen we dit minimaal 3 sprints, maar dit is afhankelijk van het project. Het scrum-project wordt opgezet, de product owner en scrum master worden ondersteund totdat deze in hun rol gegroeid zijn. De scrum coach leidt het scrum-proces en maakt zichzelf zo snel mogelijk overbodig zodat de scrum master zijn rol kan overnemen en u zelfstandig verder kan met Scrum.

Duur:              Minimaal 3 sprints van 2-4 weken (afhankelijk van het project)

Resultaat:       Volledige, duurzame implementatie van Agile Scrum in uw organisatie

Certified Scrum Master Training

Zelf Scrum Master worden? Na deze 2-daagse training bent u gecertificeerd Scrum Master. U leert scrum in theorie maar vooral ook in de praktijk toepassen en kunt na deze training zelfstandig een scrum-implementatie doen en als Scrum Master opereren. De training geven we aan maximaal 16 personen, is inclusief lunch en vindt plaats in het inspirerende Dialogues House van ABN AMRO. Er is geen voorkennis van scrum voor deze training vereist.

Duur:              2 dagen

Resultaat:       Scrum Master certificering

Agile Coaching

Loopt uw scrumproject stroef? Wilt u uw scrumproject naar een hoger niveau tillen? Heeft u scrum ingevoerd maar het idee dat het strakker kan? Onze scrum coach komt langs met zijn scrumthermometer! Het eindproduct kan een analysedocument zijn waarmee u zelf aan de slag kunt, of een scrum coach die een tijdje mee komt draaien in uw scrumproces.

Duur:              Minimaal 1 dagdeel (bij voorkeur minimaal 1 sprint)

Resultaat:       Een strakker ingevoerd scrum-proces in uw organisatie of advies hierover

Line

Projects

ahold_virtualshelf2_300x180

Ahold Innovation: Virtual Shelf

Voor onze klant Ahold Innovation Europe genaamd hebben wij de eerste virtuele boekenplank van Nederland voor de Albert Heijn winkels…

abnamro_pensioenen_300x180

ABN AMRO Pensioenen

in opdracht van Pensional, een joint venture tussen ABN AMRO en APG, heeft Dialogues Technology een portaal gedesignd en gebouwt…

goedmarkt300x180

Goedmarkt

Goedmarkt is een online platform vol unieke producten en diensten. De 'marktplaats' genereert geld voor goede doelen mét bedrijven die géén…

Line

We houden van direct contact. Heeft u vragen of opmerkingen? We ontvangen ze graag via onderstaand contactformulier.

Dialogues House, Tower D 1st Floor, ABN AMRO building

Foppingadreef 22*
1102 BS Amsterdam Zuid-Oost

* Visitors Address: entrance from Foppingadreef 26
plan uw route met Google Maps

T: +31 (0) 20 430 1500
F: +31 (0) 20 344 0039
E: info@dialoguestechnology.nl

Follow us on:

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
Dialogues Technology © 2013